REUTERS

Білорусь посилить свій кордон з Росією після затримання вже 33 росіян – членів ПВК «Вагнера», яку пов’язують безпосередньо з російським президентом Володимиром Путіним.

Таке рішення ухвалили на терміновому засіданні РНБО Білорусі 29 липня, передає Белта.

Читайте такожЗатриманих у Білорусі путінських найманців знайшли на "Миротворці" (фото)

Відео дня

«Зокрема кордон з РФ у рамках вивчення ситуації, відстеження осіб, які перетинають державний кордон, в тому числі на зеленому кордоні. Ці сили будуть суттєво посилені», – заявив секретар білоруської РНБО Андрій Равков.

Також він звернув увагу на безпеку проведення масових заходів, зокрема – пов’язаними з виборчою кампанією.

«З посиленням контролю за допуском у місця проведення заходів, забезпеченню безпеки, перевірки людей. Оскільки за організаційною структурою у затриманих людей чітко простежуються певні напрямки: снайпери, підривники, айтішники. З урахуванням цього буде запроваджена низка заходів організаційного характеру з питань забезпечення безпеки», – сказав Равков.

Як повідомляв УНІАН, 32 найманці, яких сьогодні вночі затримали співробітники правоохоронних органів Білорусі під Мінськом, виявилися членами російської приватної військової компанії Вагнера.

Довідка УНІАН. Так звана приватна військова компанія «Вагнер» – це закрита організація, тисячі найманців якою воюють по всьому світу і в Україні зокрема. Іноземні ЗМІ пов'язують діяльність ПВК безпосередньо з главою Кремля Володимиром Путіним.

ПВК "Вагнер" відома жорстоким поводженням з військовими полоненими й мирними жителями. Самих бойовиків не раз виявляли в гарячих точках світу після публікації в мережі їх звірств. Деякі з членів компанії цього навіть не приховували.