Ізраїль не зміг передбачити атаку терористів / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Відносно нетехнологічний наземний наступ бойовиків ХАМАС захопив Збройні сили Ізраїлю зненацька.

Вони готувалися до "неправильної війни", заявив дослідник ізраїльського Міжнародного інституту по боротьбі з тероризмом Аві Ягер, пише The Wall Street Journal.

Останнім часом військова увага була спрямована на Західний Берег. Попередження ізраїльської розвідки про потенційну війну були зосереджені на півночі і загрозу з боку "Хезболли". До суботи в Ізраїлі не думали, що ХАМАС зацікавлений в атаці.

Відео дня

Водночас угруповання стало більш витонченим. При нападі вони поєднувала ракети, кораблі, безпілотники і штурмовиків. І Ізраїль при всіх складних високих технологіях, озброєнні, шпигунській ПЗ і розвідці не зміг це передбачити. У Тель-Авіві вважали, що основні загрози – це ракетні атаки і вилазки повстанців. Тому основні інвестиції йшли в розвідку, кібернетику і оборонні засоби, наприклад, систему ППО "Залізний купол". У міру цього ХАМАС і "Хезболла" стали діяти скоріше як звичайні військові противники, а не повстанці.

Напад ХАМАС на Ізраїль

Джеремі Баш, який обіймав посаду начальника штабу як в Міністерстві оборони США, так і в ЦРУ, заявив, що Ізраїль ніколи не стикався з наземним вторгненням, подібним до нападу Хамасу в суботу.

Після зачистки прилеглих до Сектору газу Ізраїльських територій на них нарахували вже близько 1500 тіл ліквідованих бойовиків Хамасу. Про це пише Associated Press з посиланням на армію оборони Ізраїлю.

Вас також можуть зацікавити новини: