Ізраїлю ніколи раніше не доводилося стикатися з наземним вторгненням / фото ua.depositphotos.com

Джеремі Баш, який обіймав посаду начальника штабу як в Міністерстві оборони США, так і в ЦРУ, заявив, що Ізраїль ніколи не стикався з наземним вторгненням, подібним нападу Хамасу в суботу.

"Терористи припливли на човні, вони прилетіли на параплані, вони робили і те, і інше раніше, але ніколи раніше їм не вдавалося зробити 15 дірок в укріпленому прикордонному паркані і в'їжджати в Ізраїль на транспортних засобах і влаштовувати масові вбивства у всіх селах і містах уздовж сектора Гази, - розповів він, пише Sky News.

Хоча в сиренах і проникненні в бомбосховища немає нічого нового, ізраїльтяни звикли до того, що "Залізний купол" перехоплює ракети.

Відео дня

"Але ніколи раніше їм не доводилося стикатися з наземним вторгненням і військовим нападом терористів в їх будинках, громадських центрах, селах", - сказав він.

Баш сказав, що захоплення заручників є серйозним ускладненням для ізраїльських сил оборони, і якщо Ізраїль почне переслідувати "Хезболлу" на півночі Ізраїлю, яку спонсорує Іран, це може сигналізувати про "ширшу регіональну війну між Ізраїлем та Іраном".

Війна в Ізраїлі-деталі

Президент Ірану Ебрагім Раїсі привітав "блискучі і вражаючі перемоги палестинського опору "(напад на Ізраїль) в телефонній розмові з лідером "Ісламського джихаду" Зіядом Нахале.

ЗМІ повідомили, що нібито катарські посередники "проводять термінові телефонні переговори з представниками ХАМАС" щодо звільнення Ізраїльських жінок і дітей, які перебувають у полоні в секторі Гази. В Ізраїлі відповіли на заяви ХАМАС про те, що країна нібито підтримувала зв'язок з Катаром як посередником у питанні про звільнення заручників. Ізраїльський офіційний представник заявив, що "не ведеться ніяких переговорів".

Вас також можуть зацікавити новини: