Олександр Лукашенко / фото REUTERS

Олександр Лукашенко заявив, що "дуже скоро" піде, відповідаючи на питання про те, хто буде президентом Білорусі після нього.

Мова про це зайшла 9 серпня у ході прес-конференції Лукашенка, передає БЕЛТА.

"Не треба гадати, коли піде Лукашенко і так далі. Дуже скоро", – сказав Лукашенко.

При цьому він відмовився називати ім'я свого можливого наступника.

Читайте також"Тільки головний біль": Лукашенко висловився про союз з Росією"Кого білоруський народ обере, той і буде президентом, це дійсно так. Яку позицію при цьому займатиму я, я не визначився", – сказав Лукашенко.

Лукашенко про Україну та союз з Росією

Крім того, у ході прес-конференції Лукашенко звинуватив президента України Володимира Зеленського у підготовці бойовиків та переправлення зброї на територію Білорусі.

"Гаразд, побіг за Заходом (Зеленський – ред.), плюнув на все, але навіщо ти бойовиків готуєш на території України та зброю перекидаєш до нас сюди? Адже зброя йде в основному з України", – заявив він.

А говорячи про союз з Росією, Лукашенко заявив, що Москва завжди тримала Мінськ на відстані, але тепер у РФ не залишилося вибору. Разом з тим, за його словами, мови про входження Білорусі до складу Росії не йде:

"Ми – суверенні та незалежні держави, наші люди дуже цінують те, що через багато століть ми стали суверенними та незалежними".

Вас також можуть зацікавити новини