Тьєррі Боде підтримує Росію / Скриншот

На лідера нідерландської партії "Форум за демократію" (Forum voor Democratie) Тьєррі Боде здійснили напад у барі. Відео інциденту вже з'явилося у мережі.

У понеділок, 20 листопада, на сторінці партії у соцмережі X (раніше Twitter) повідомили, що на політика здійснили напад в пабі міста Гронінген, де він проводив передвиборчу зустріч. "Його вдарили пивною пляшкою по потилиці, а також вдарили біля ока на краю скроні. Охоронець також отримав травму обличчя", - повідомили вони.

Боде доправили до лікарні, а наступну зустріч, яка мала відбуватися у Зволле, скасували. Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте назвав напад абсолютно неприйнятним. За даними ЗМІ, поліцейські затримали підлітка.

Сам Боде заявив, що напад на ньогу був "політичною атакою", здійсненою з "кутка Антифа". "Це напад не тільки на мене як на людину, але й на погляди, які я відстоюю", - цитує його De Morgen.

Зазначається, що це вже другий напад на політика цієї осені. Наприкінці жовтня на Боде напали в Університеті Гента. "33-річний українець вдарив його по голові складеною помаранчевою парасолькою. Боде отримав легкий струс мозку", - пише видання.

Скандали навколо Тьєррі Боде

У жовтні минулого року політик дав інтерв'ю Geopolitics & Empire, в якому заявив, про "глобальну змову злих рептилій" та сказав, що є фанатом Путіна.

Боде назвав російського диктатора "героєм, який нам потрібен", а також підтримав війну Росії проти України. "Ми повинні зробити все, щоб підтримати його", - сказав він.

Крім того, Боде виступав проти Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

Вас також можуть зацікавити новини: