У Пентагоні вкотре прокоментували заяви Путіна / фото: REUTERS

У Міністерстві оборони США не бачать ознак того, що вказувало б на те, що президент Росії Володимир Путін вирішив використати "брудну бомбу".

Як повідомило Радіо Свобода, про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін.

"Якби Росія вирішила застосувати якийсь тип ядерної зброї, ви побачили б дуже значну реакцію міжнародної спільноти… І ми збираємося продовжувати повідомляти, що будь-який тип використання зброї такого роду або навіть розмови про використання такої зброї є небезпечними і безвідповідальними", – сказав Остін.

Відео дня

Заяви РФ про "брудну бомбу": що відомо

Як повідомляв УНІАН, 26 жовтня державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що російський президент Путін попереджений про наслідки, з якими зіштовхнеться його країна в разі застосування ядерної зброї у війні проти України.

Держсекретар США сказав, що обговорення Росією теми України із згадуванням так званої брудної бомби є ще одною фабрикацією, оскільки Росія раніше приписувала іншим дії, які сама роздумувала вчинити.

Блінкен назвав таку російську риторику безвідповідальною.

Раніше, 23 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що застосувати ядерну зброю в Європі може лише один суб'єкт - президент Росії Володимир Путін, а не Україна.

Зеленський нагадав, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу 23 жовтня влаштував "телефонну карусель" і обдзвонював міністрів оборони держав НАТО з розповідями про якусь "брудну ядерну бомбу" України.

Глави зовнішньополітичних відомств Великої Британії, Франції і США відкинули хибні звинувачення Росії про те, що нібито Україна готується застосувати "брудну бомбу".

24 жовтня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що на запрошення України Міжнародне агентство з атомної енергетики (МАГАТЕ) направить експертів на мирні об'єкти України, які Росія брехливо називає місцями розробки "брудної бомби".

Також 24 жовтня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг обговорив з міністрами оборони США Ллойдом Остіном та Великої Британії Беном Воллесом заяви Росії, що Україна начебто готується використати "брудну бомбу". Він зазначив, що союзники по НАТО відкидають це звинувачення.

Вас також можуть зацікавити новини: