Путінській РФ загрожує різкий розпад, вважають журналісти / колаж УНІАН зі скріншоту й фото pixabay.com

У РФ режим диктатора Володимира Путіна - це високо персоналізована система, якою керує автократ, що старіє, і він крихкіший, ніж здається. Розпад Росії може швидко статися.

Керуючись забаганками й оманами Путіна, Москва схильна робити приречені на провал кроки, пише американський журнал Foreign Affairs. "Російська держава ефективно виконує накази зверху, але не контролює якість цих наказів. З цієї причини вона перебуває під постійним ризиком розвалу відразу, як це сталося з її радянським попередником три десятиліття тому (мається на увазі СРСР, - Ред.)", - наголошується в матеріалі.

Журналісти додали, що диктатор використовував свою концентровану владу, щоб втягнути РФ у жорстоку війну проти українців, і російська державна бюрократія витрачає дедалі більше ресурсів на виконання побажань свого ватажка. У журналі підкреслюється, що впертість диктатора посилило те, що його протягом багатьох років оточували підлабузники.

Відео дня

"...Нерішучість Путіна, як правило, настільки ж руйнівна, як і рішення, які він ухвалює... Почавши всепоглинальну війну, Путін рідко спромагається пояснити державним і квазідержавним суб'єктам, як адаптуватися до нової реальності. За відсутності інструкцій, вони або впадають у ступор, або беруть справу у свої руки, іноді з катастрофічними наслідками...", - підкреслюється в статті.

Володимир Путін у центрі уваги - новини, які варто знати

У країні Володимир Путін перебуває при владі вже понад 20 років. Варто зазначити, що диктатору зараз, за офіційними даними, 71 рік. У середині березня в Росії та на тимчасово окупованій території відбулися псевдовибори президента. Центрвиборчком РФ "намалював" Путіну рекордні показники - 87,28% голосів виборців і 77,4% явки.

На думку політтехнолога Бориса Тизенгаузена, це свідчить про те, що Путін зараз перебуває в найслабшому стані за всю історію правління. Варто зазначити, що демократичні країни, зокрема, Україна, США, Німеччина та Франція, не визнали результати псевдовиборів.

Вас також можуть зацікавити новини: