Триває війна на Близькому Сході / фото ua.depositphotos.com

Голова Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Кетрін Рассел заявила, що ситуація з водопостачанням у секторі Газа на межі "перетворення на катастрофу". 

Під час виступу у Раді Безпеки ООН вона повідомила, що невеликі запаси чистої води швидко закінчуються, це загрожує ще більшою кількістю смертей від зневоднення та хвороб. "55% інфраструктури водопостачання потребує ремонту або відновлення. Одна опріснювальна станція працює лише на 5% потужності, в той час як всі шість водоочисних станцій не працюють через брак палива або електроенергії", - цитує її CNN.

Також вона зазначила, що зараз діти в Ізраїлі, Газі та на окупованому західному березі річки Йордан переживають жахливу травму. "Ми робимо все можливе, щоб дійти до кожної дитини, яка цього потребує, але доставка гуманітарної допомоги - особливо в Газу - зараз надзвичайно ускладнена", - сказала Рассел.

Відео дня

Вона закликала Радбез негайно прийняти резолюцію із закликом до припинення вогню, надання гуманітарного доступу, звільнення всіх викрадених і затриманих дітей, а також надання їм особливого захисту.

"Діти не починають конфлікти, і вони безсилі їх зупинити. Вони потребують, щоб ми всі ... поставили їхню безпеку на перше місце в наших зусиллях", - підкреслила вона.

Війна на Близькому Сході: останні новини

Нагадаємо, що минулого тижня Генеральна асамблея ООН закликала до гуманітарного перемир'я в секторі Газа. Ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньяху відповів, що припинити вогонь - те ж саме, що здатися варварству.

Відомо, що тривають удари по сектору Гази та Ізраїлю. Днями у ЦАХАЛ заявили, що вони продовжують розширювати свої бойові операції.

Вас також можуть зацікавити новини: