Шольц розкритикував Путіна / фото president.gov.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що кремлівський правитель Путін не має права посилатися у своїх виступах на німецького філософа Іммануїла Канта.

На церемонії з нагоди 300-річчя від дня народження Канта канцлер сказав, що агресивна війна Росії проти України суперечить усім фундаментальним положенням філософа. "У Путіна немає жодних підстав посилатися на Канта. Проте, путінський режим, як і раніше, прагне привласнити Канта і його роботи практично за будь-яку ціну", - цитує Шольца Zeit.

За його словами, ідеї Канта про права людини і людську гідність, а також його думки про війну і мир не можуть поєднуватися з війною і з тим, що Путін практикує у своїй країні. "Російські атаки і руйнування в Україні символізують прагнення до знищення, яке мало хто з нас у Європі XXI століття вважав би можливим за своєю надмірністю", - додав політик.

Відео дня

Раніше губернатор Калінінградської області Антон Аліханов заявив, що Кант це "російський трофей, як і все в Калінінградській області".

Що Путін говорив про філософа:

На початку року Путін заявляв, що серед письменників-філософів йому близькі Микола Бердяєв та Іммануїл Кант.

Тим часом губернатор Калінінградської області сказав, що німецький філософ "має прямий стосунок" до агресивної війни, яку його країна веде проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: