У Молдові висловилися щодо ситуації з Придністров'ям / фото ua.depositphotos.com

Вирішення придністровського питання можливе лише після перемоги України у війні з Росією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час онлайн-брифінгу у медіацентрі Україна-Одеса повідомив член постійної комісії з питань національної безпеки, оборони та громадського порядку парламенту Республіки Молдова Андріан Кептонар. "Ми думаємо, що придністровський конфлікт можна вирішити лише у мирний спосіб, але це можливо лише після перемоги України в цій кривавій війні проти фашистської Росії. Гарячі голови у ПМР дуже бояться такого сценарію, на даний момент ми спостерігаємо, що придністрівці дуже не хочуть, щоби розв'язався якийсь конфлікт з Україною, зокрема, бояться ЗСУ", - сказав політик.

За його словами, якщо гіпотетично уявити, що Україна зайде до Придністров’я без узгодження з Молдовою, то Україна відразу стає країною-агресором. При цьому Кептонар зазначив, що така ініціатива України в певному сенсі була б зрозумілою, бо з боку невизнаної ПМР йде відповідна загроза.

Відео дня

Він також прокоментував повідомлення, яке минулого тижня тиражували російські ЗМІ, нібито про запобігання замаху на вбивство на "президента" Придністров'я Вадима Красносільського. "Замах на Красносільського – це клоунада. Не було ніякого замаху, тут нічого більше сказати", - акцентував Кептонар.

Ситуація у Придністров'ї

Як відомо, уряд Молдови де-факто не контролює Придністров'я з 1992 року.

Новий прем'єр Молдови Дорін Речан заявив, що його необхідно демілітаризувати. Також він закликав не ігнорувати небезпеку того, що Росія веде в Республіці гібридну війну.

Президент України Володимир Зеленський казав, що Україна завжди буде готова допомогти Молдові у вирішенні ситуації з Придністров'ям. 

Минулого тижня російські медіа заявили, що у ПМР запобігли замаху на "президента" Придністров'я Вадима Красносільського та що в цьому є "українській слід".

Вас також можуть зацікавити новини: