В Естонії заявили, що РФ несе реальну загрозу для Європи /фото REUTERS

Російська Федерація несе реальну загрозу для Європи і Північноатлантичного альянсу. Москва не хоче жити в мирі.

Про це заявив Міністр оборони Естонії Калле Лаанет, передає Рostimees.

"Безпека нашого континенту і Альянсу знаходиться під реальною загрозою. Східний сусід Євросоюзу не бажає сам жити в мирі і демократії і не дає цього іншим", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За словами міністра, РФ дивиться на деякі країни, як на території для завоювання.

Читайте такожП'ятірка держав зробили спільну заяву про неприпустимість ядерної війни"Деякі країни для нього всього лише території для завоювання, а не самостійні держави, де у народів є своя мова, культура і невід'ємне право вибирати свій шлях розвитку і, виходячи з цього, своїх партнерів", - заявив Лаанет.

Також він вказав, що Естонії більше не потрібно "відстоювати себе на самоті", тому що є "сильні союзники".

Можливе вторгнення РФ в Україну

Видання Washington Post, посилаючись на заяви своїх анонімних джерел, написало, що Росія відновила нарощування військової сили на кордоні з Україною. Крім того, в соцмережах стали з'являтися відеоролики з ешелонами військової техніки, зокрема танками і ракетами, які перевозять в південні і західні регіони Росії. За даними видання, в США і Європі на це звернули увагу після завершення російсько-білоруських військових навчань "Захід-2021".

У листопаді Bloomberg опублікувало статтю, в якій говорилося про ризики повномасштабного нападу Росії на Україну. В агентстві зазначили, що в колах американських і європейських дипломатів серйозно схвильовані нинішнім переміщенням російських військ у бік кордону України.

Крім того, в інших ЗМІ почала з'являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщення російських військових до кордону з Україною.

За повідомленням Financial Times, Західна розвідка передбачає "високу ймовірність дестабілізації" України з боку Росії вже цієї зими.

Москва заперечує звинувачення в підготовці нападу на Україну і навпаки вказує на активізацію сил НАТО біля російських кордонів.

Це вже друга ймовірна хвиля загострення на російсько-українському кордоні з березня 2021 року.

Вас також можуть зацікавити новини: