Потужна атака Ірану на Ізраїль не стала початком Третьої світової, поділився думкою експерт / колаж з фото segodnya.co.il та скріншоту

Третя світова війна не почалася після того, як Іран атакував Ізраїль зі своєї території.

Така атака є більше демонстрацією сили, ніж початком якогось великого протистояння, поділився думкою військовий експерт Павло Нарожний в ефірі Radio NV. Аналітик попередив, що Іран Ізраїль не перестане обстрілювати, і ізраїльській стороні потрібно "готуватися до масштабних атак". "...Або Іран використає частину арсеналу, або накопичить нові ракети і знову вдарить по Ізраїлю", - додав експерт.

 Ізраїль на політичній карті світу / скріншот

Відео дня

За словами Нарожного, іранська сторона показала свої сили і промацала можливості ізраїльтян. "Ось що ми можемо зробити! Ми не боїмося Ізраїлю, ми не боїмося США. І ми готові для таких ударів", - така позиція Ірану, на думку експерта. "...сказати, що це виллється в широкомасштабний конфлікт, у війну на землі, у повітрі чи на морі, я не можу", - заявив він.

Протистояння Іран - Ізраїль: що  треба знати

На початку квітня влада Ірану звинуватила Ізраїль у нападі нібито на іранське консульство в столиці Сирії Дамаску. З'явилася інформація, що жертвою атаки став генерал Мохаммад Реза Захеді - командир підрозділу "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції.

Представник Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) контр-адмірал Даніель Хагарі відмовився коментувати удар, проте сказав, що йдеться не про консульство, а про військову будівлю, замасковану під цивільну. Офіцер додав, що іранська сторона в цьому регіоні останніми місяцями загострює ситуацію.

Іран пригрозив Ізраїлю "заходами у відповідь" за нібито завданий удар по "консульству". 14 квітня Іран розпочав масштабну повітряну атаку - у бік ізраїльської території полетіли десятки дронів-камікадзе і ракет. Крім того, по Ізраїлю було завдано удару з території Лівану.

У ЦАХАЛ повідомили, що більшість ворожих повітряних цілей вдалося перехопити. До території Ізраїлю долетіли деякі балістичні ракети супротивника, вони влучили в авіабазу Неватім.

Вас також можуть зацікавити новини: