Київ. 18 квітня. УНІАН. Органи прокуратури України з грудня 2010 року закрили 600 гральних закладів. Про це УНІАН повідомили у відділі зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

Цього року представники прокуратури продовжили перевірки з питань додержання вимог законодавства у сфері грального бізнесу.

Всього під час прокурорських перевірок з грудня 2010 року порушено 579 кримінальних справ, вилучено майже 9 тисяч одиниць грального обладнання, закрито 600 гральних закладів, складено 206 протоколів про адміністративні правопорушення, внесено близько 600 документів прокурорського реагування, притягнуто до відповідальності 150 службових осіб. Перевірки тривають.

Відео дня

Зокрема у Маріуполі одне з товариств з обмеженою відповідальністю організувало казино, у якому із використанням ігрових столів, фішок, карт, комп'ютерної техніки, а також спеціально підготовленого персоналу (круп'є, адміністратор, касир, охоронець та інші) надавало послуги щодо організації та проведення азартних ігор.

За результатами перевірки СВ Жовтневого РВ ДМУ ГУМВС України у Донецькій області 1 лютого 2011 року порушено кримінальну справу за ч.1 ст.203-2 Кримінального кодексу України. У справі проводиться досудове слідство.

Аналогічні кримінальні справи порушено прокурорами Вінницької, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської та Херсонської областей.