Київ. 30 листопада. УНІАН. Засуджений на 10 років суддя Ігор Зварич розповів подробиці "стосунків" із новим суддею КС.

Суддя Ігор Зварич розповідав, що неодноразово передавав гроші нинішньому судді КС, а тоді голові ВАСУ Олександру Пасенюку та оплачував його відпочинок.

У ЗМІ оприлюднили уривки з написаних від руки протоколів свідчень Зварича, які він дав під час слідства у 2009 році.

Відео дня

"У жовтні-листопаді 2008 року, виконуючи вимогу голови ВАСУ я привіз Пасенюку О.М 140 тисяч доларів США, які передав йому у конверті жовтого кольору в його службовому кабінеті по вулиці Московській, 8 у місті Києві, повідомивши йому, що це гроші по справі гранітного кар'єру, про які я доповідав йому біля м. Мукачеве влітку-восени 2008 року", - ідеться у свідченнях Зварича.

Засуджений також розповів і про відпочинок Пасенюка у Карпатах за власний кошт.

"Взимку 2006-2007 років, виконуючи вказівки Пасенюка, я зустрічав його та організовував відпочинок у с. Славське Сколівського району Львівської області, де він катався на лижах разом зі своїми друзями та проживав на базі "Динамо", а я оплачував всі їхні витрати, пов'язані з відпочинком", - розповів Зварич у свідченнях.

У свою чергу сам Пасенюк відкидає звинувачення і вважає, що такі покази Зварич давав "під тиском".

"Зварич нічого не каже про мене. Звідки ви взяли?" – спитав він. У відповідь на те, що є протоколи допитів, Пасенюк відповів: "Ну так що, що є?".

Раніше під вигуки "Ганьба!" Пасенюка у парламенті оголосили суддею КС.

Нагадаємо, 20 вересня Оболонський суд Києва засудив Зварича до десяти років позбавлення волі та конфіскації всього майна. Зварич звинувачується в отриманні хабара в особливо великих розмірах. Кримінальну справу проти нього було порушено в грудні 2008 року, а в березні 2009 року він був затриманий після того, як втік з лікарні.