Українська співачка і музикантка Мар'яна Садовська отримала німецьку премію RUTH, яку називають однією із найпрестижніших у світі в царині world music (ентічної музики). 

Цю нагороду починаючи з 2002 року присуджує німецька радіостанція MDR Figaro разом із найбільшим у Німеччині етнофестивалем TFF Rudolstadt, пише Німецька хвиля.

Відео дня

Інтернаціональне журі відзначило Садовську "за її видатні нові мистецькі інтерпретації українських пісень та музики". "Мар'яна Садовська не лише виразна співачка із дуже-дуже хорошим голосом. Вона ще й надзвичайно креативна у її найрізноманітніших проектах. Байдуже, чи то йдеться про спів із хором, чи її власний гурт Borderland, у котрому вона грає на індійській гармоніці, чи творчість як композиторки", - заявив член журі премії RUTH Бернгард Ганнекен, котрий є також програмним директором фестивалю TFF Rudolstadt. За словами Ганнекена, Садовська є визнаною в усьому світі багатогранною музиканткою.

Сама Садовська каже, що сприймає цю нагороду як важливий крок до здійснення своєї мрії, котра полягає в тому, "щоб про Україну знали, щоб нашу музику розпізнавали, щоб  щоразу менше було моментів, коли треба пояснювати, що ми - не діалект, не частина, що ми - це ми!"

Перш ніж отримати нагороду і виступити на фестивалі TFF Rudolstadt із двома концертами шостого та сьомого липня, Садовська відвідає Київ. Сьогодні, 5 липня, мисткиня презентує в українській столиці композицію "Чорнобиль. Жнива" разом із американським струнним квартетом Kronos Quartet.

Довідка. Мар’яна Садовська - українська співачка і музикантка. Народжена у Львові. Зараз живе і працює у Німеччині.