Передня частина автомобіля з більшою ймовірністю витримає удари уламків, що несуться сильним вітром / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Інструктори з водіння розповіли, чому ви, мабуть, неправильно паркуєтесь під час шторму і як це може коштувати вам тисячі доларів.

Не багато автомобілістів знають, що погана парковка може призвести до величезних рахунків за обслуговування. Фахівці з двигунів порадили водіям завжди паркуватися проти вітру, особливо коли прогнозується шторм, пише THE SUN.

Це пов'язано з тим, що передня частина автомобіля з більшою ймовірністю витримає удари уламків, що видуваються сильним вітром, що знижує ймовірність дорогого пошкодження.

Відео дня

"Передня частина вашої машини значно міцніша за задню. Сильний вітер може легко призвести до того, що на ваш автомобіль вдарить що завгодно, від гілок дерев до сміття, що призведе до вм'ятин і подряпин на лакофарбовому покритті. Паркування обличчям до вітру, а не назад або збоку, зменшить ризик пошкодження", - пояснили вони.

Крім того, вони також закликали учасників дорожнього руху уникати стоянок під деревами та уникати невеликих вузьких доріг, які рідше очищаються від гілок або скель.

Інші важливі поради полягали в тому, щоб завжди тримати руки на кермі, знижувати швидкість перед поворотами і залишати додаткове місце для велосипедистів і байкерів.

Все це знижує небезпеку відхилення від курсу сильним боковим вітром, що потенційно може призвести до катастрофи.

Аналогічно, фари слід тримати ближнім світлом, а гальмівний шлях збільшувати вдвічі, щоб врахувати погану видимість і слизьке дорожнє покриття.

Сільські райони часто є більш вразливими, тому водіям слід бути особливо обережними, тоді як високі мости та відкриті магістралі також можуть становити небезпеку.

Подорожуйте тільки в сувору погоду, якщо це необхідно, і будьте в курсі погодних попереджень і офіційних рекомендацій для вашого регіону.

Поради для автомобілістів

Роджер Гріггс з Kwik Fit поділився своїми головними порадами по боротьбі з обмерзанням, які полегшать зиму для водіїв. Він застерігає від обливання вікон окропом, оскільки різниця температур "може призвести до тріснутого вікна і дорогого рахунку".

Автомобільний експерт розповів, як уникнути обману при здачі автомобіля на ремонт або обслуговування на СТО.

Вас також можуть зацікавити новини: