Сік селери має багато переваг для здоров'я / ua.depositphotos.com

Поживні властивості селери відомі небагатьом. Однак селера насправді містить більше поживних речовин, ніж багато інших овочів та дуже корисна для здоров'я. Як пише Healthshots, найкращий спосіб зробити селеру частиною нашого щоденного раціону - це пити сік селери зранку. І, за словами дієтолога Авні Каул, є декілька причин, чому сік селери може бути корисним для вашого здоров'я.

1. Селера може забезпечити гідратацію та поповнити запаси поживних речовин

Сік селери є хорошим джерелом гідратації завдяки високому вмісту води, що допомагає поповнити запаси рідини в організмі. Він містить поживні речовини, включаючи вітаміни, такі як А, К і С, а також різні мінерали, тож сприяє збалансованому харчуванню.

Відео дня

2. Протизапальні властивості

Селера містить антиоксиданти та протизапальні сполуки, які можуть допомогти зменшити запалення в організмі, що потенційно корисно для людей із запальними захворюваннями.

3. Підтримка здоров'я серця

Такі сполуки, як фталіди, що містяться в селері, можуть сприяти зниженню кров'яного тиску, зміцнюючи здоров'я серцево-судинної системи. Вміст клітковини в селері також може допомогти у підтримці здорового рівня холестерину.

4. Допомога травленню

Сік селери може допомогти у підтримці здорової травної системи, діючи як природний сечогінний засіб, допомагаючи виводити токсини. Наявність клітковини підтримує регулярне випорожнення кишечника і знижує ризик запорів.

5. Контроль ваги

Завдяки низькому вмісту калорій і високому вмісту води, сік селери може бути корисним доповненням до плану контролю ваги, забезпечуючи поживні речовини без зайвих калорій.

6. Покращує здоров'я шкіри

Антиоксиданти, присутні в соку селери, сприяють здоров'ю шкіри, борючись з окислювальним стресом і сприяючи сяючому кольору обличчя. Зволоження соком селери також сприяє загальному зволоженню шкіри.

Сік селери готується зі свіжих стебел, за бажанням його можна розбавити водою до потрібної консистенції.

Хоча сік селери має такі потенційні переваги для здоров'я, дуже важливо дотримуватися збалансованої дієти і не слід вживати сік селери в надлишку. Індивідуальна реакція на сік селери може відрізнятися, тому рекомендується проконсультуватися з кваліфікованим фахівцем-дієтологом, особливо тим, хто вже страждає на певні захворювання.

Гастроентеролог назвав найбільш недооцінений овоч №1, який треба їсти щодня. Це брюссельська капуста, яка є суперпродуктом для здоров'я кишечника.

Вас також можуть зацікавити новини: