Вміст клітковини в брюссельській капусті робить її суперпродуктом / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Ні для кого не секрет, що хороше здоров'я і овочі йдуть рука об руку. Однією з помітних переваг овочів при цьому є те, що вони допомагають поліпшити здоров'я кишечника, що дуже важливо для загального стану організму. І користь одного овоча особливо недооцінена у цьому плані.

Як пише EatingWell, доктор медичних наук, гастроентеролог та експерт із здоров'я кишечника Вілл Булсевич зазначив, що включення брюссельської капусти як основного продукту у ваш раціон може змінити "правила гри" для вашого здоров'я та сприяти боротьбі з хронічними захворюваннями.

За його словами, вміст клітковини у брюссельській капусті робить її суперпродуктом для здоров'я кишечника. Дослідження показують, що клітковина сприяє росту та активності корисних бактерій, підтримуючи здорове кишкове середовище.

Відео дня

"Брюссельська капуста неймовірно корисна для кишечника. У кожному з цих милих маленьких брюссельців є грам клітковини", - зазначив доктор.

Також він акцентував увагу на дослідженнях, які показують, що антиоксиданти, які містяться в брюссельській капусті, мають і інші значні переваги для здоров'я зокрема, вони борються із запаленнями в організмі.

Крім того, згідно з дослідженням 2022 року, хрестоцвіті овочі, такі як брюссельська капуста, мають антиоксидантні властивості, які можуть знизити ризик розвитку раку.

"Коли ви думаєте про хрестоцвіті, подумайте про боротьбу з раком. Дослідження показали, що люди, які споживають більше хрестоцвітних овочів, мають менший ризик розвитку декількох типів раку", - додав фахівець.

Він вказав і на те, що сира брюссельська капуста може містити більше антиоксидантів, ніж приготована.

Нагадаємо, раніше фахівці назвали овоч, який потрібно їсти щодня для здоров'я серця.

Вас також можуть зацікавити новини: