Серед таких порід є басенджі, шіба-іну, хорт, віппет та італійський хорт / фото ua.depositphotos.com

Собаки та коти часто сприймаються у світі домашніх тварин як протилежності, але деякі породи собак показують поведінку, через яку люди можуть подумати, чи не вважають ці тварини себе котами. Такі песики можуть проявляти котячі риси, до прикладу, залазити на високі стільці або брати участь в іграх, які типові для котів. Видання iheartdogs розповіло про 5 порід собак, які за поведінкою схильні до того, що можуть вважати себе котами. 

Басенджі

Басенджі або "собака, яка не гавкає", відомий свою котячою поведінкою. Вона не гавкає, а видає унікальний звук. Крім того, ця порода собак відома своєю охайністю, адже доглядає за собою, так само як і коти. Вона вміє вправно лазити по деревах, високих меблях, де уважно вивчає свої володіння. 

"Їх вибірковість у соціальних контактах і прагнення до бездоганної чистоти ще більше закріпили за ними статус породи собак, які найчастіше вважають себе котами", - розповідають у матеріалі. 

Відео дня
Басенджі поводить себе незалежно та відсторонено, як кішка / фото ua.depositphotos.com

Шіба-іну

Шіба-іну за зовнішністю схожий на лисицю, має багато котячих рис, серед яких спритність, охайність та незалежний дух. Шіба-іну часто показують стриману поведінку стосовно незнайомців

"Шіба-іну також полюбляє гарні місця для відпочинку і може обрати спинку дивану або підвіконня як улюблене місце для спостереження за світом", - пояснили у публікації.

Шіба-іну також відомі своїми вибагливими звичками до догляду за собою / фото ua.depositphotos.com

Хорт

Хорти мають гарну швидкість та мисливську майстерність та деякі спільні риси з котами. Вони люблять спати та дрімати на сонячних місцях або ж несподівано починати гратися, якщо помічають щось цікаве. 

"Хорти мають граціозну, спокійну поведінку і насолоджуються своєю незалежністю. Вони також вибіркові у соціальній взаємодії, подібно до типових котів, обираючи прихильність на своїх умовах", - зазначили у виданні.

Відомо, що хорти із задоволенням проводять час на самоті / фото ua.depositphotos.com

Віппет

Віппети схожі з хортами та мають багато спільних котячих рис, а саме любов до комфорту та сонячних ванн. Крім того, вони можуть бути дуже непомітними та швидкими, зокрема так само як коти, можуть накинутися на іграшку або побігти за м'ячем. Також віппети мають лагідну поведінку та надають перевагу теплим, затишним куточкам по всій оселі, що ще більше підкреслює їхні котячі риси. 

Віппети відомі своїм елегантним, стриманим характером та своєю охайністю / фото ua.depositphotos.com

Італійський хорт

Італійський хорт є найменшим з усіх хортів та є уособленням сутності собаки з характером кота. Вони мають ласкавий, проте незалежний характер, обираючи час для уваги на своїх умовах.

"Завдяки стрункій статурі та граціозним рухам, а також любові до тепла і комфорту, хорти вміють орієнтуватися в навколишньому середовищі зі спритністю і врівноваженістю кота", - підкреслили у матеріалі. 

Італійські хорти можуть лазити всюди та сидіти на високих місцях, як коти / фото ua.depositphotos.com

Інші цікавинки про собак

Раніше було названо 9 найсильніших порід собак, які зможуть захистити вашу родину. Зокрема йдеться про німецьку вівчарку, ротвейлера, боксера, німецького дога та інших. 

Також експерти назвали 10 найласкавіших собачих порід, які люблять пестощі. Зазначається, що ці песики не завжди вдало показують себе на полюванні чи у пошуку злочинців, проте вони завжди готові дарувати вам свою ніжність. 

Вас також можуть зацікавити новини: