
Молоді качани кукурудзи - справжній символ літа. Кукурудзі потрібно всього лише трохи солі, щоб вона стала ідеальним гарніром.
Авторка сайту All recipes Карла Волш поспілкувалася з трьома фермерами і з'ясувала, як вибрати найкращий качан кукурудзи.
Дуже розчаровує, коли, очистивши кукурудзу, виявляється, що зерна борошнисті або їх і зовсім немає. Але незалежно від того, купуєте ви качани в супермаркеті чи у фермера, правила поведінки під час купівлі кукурудзи вимагають від покупців не знімати лушпиння та не протикати зерна. Це робить потенційно ідеальний качан "пошкодженим товаром" в очах деяких продавців і покупців.
Фермери пропонують звернути увагу на:
- Листя. Фермер Лі Джонс з Огайо вказав, що "оболонка", яка оточує качан, має бути зеленою і щільно облягаючою, а тьмяне, сухе або коричневе листя може свідчити про вік. Намагайтеся обирати солодку кукурудзу з яскраво-зеленим листям, яке виглядає добре зволоженим.
- Волоть. Тонкі волокна на кінці качана повинні виглядати повними та коричневими, за словами фермера Джерролда Вотсона з Південної Кароліни. Зерна кукурудзи дозрівають приблизно в той самий час, коли волоть змінює колір зі світло-жовтого на коричневий, тож коричнева волоть - добрий знак.
- Зерна. Зерна кукурудзи, які вкривають качан, "мають бути пухкими і щільними", каже Джонс. Ви можете перевірити це, не знімаючи лушпиння, акуратно натиснувши на качан і провівши пальцями по рядах. Перевірте, чи тверді вони на дотик, і чи немає значних проміжків.
- Вага. Інспекторка з виробництва овочів, фруктів і квітів Дана Пітерс радить уникати дрібних качанів, які зазвичай погано заповнені зернами або недорозвинені. Тримайте качан у долоні, перпендикулярно до пальців. Незрілий качан здаватиметься легким для свого розміру. Зріла і здорова кукурудза заповнить долоню і здаватиметься важкою.
Раніше УНІАН писав, як правильно варити кукурудзу.