depositphotos.com

Звичайний холодильник призначений для зберігання продуктів у холоді та низькій вологості, аби запобігти появі цвілі. Однак він не завжди ідеально підходить для всього, що ви там зберігаєте, пише Real Simple.

"Деякі свіжі продукти, особливо овочі та фрукти, потребують більшої вологості та нижчої температури, ніж у великому відділенні, і саме тут на допомогу приходять ящики для овочів", - пояснила менеджер з продукції SMEG USA Маттіа Сала. 

За словами експертів, ящики для овочів дозволяють створити простір, який адаптований до того, що там зберігається. 

Відео дня

"Ящики для овочів призначені для регулювання вологості, створюючи невеликий мікроклімат, який уповільнює процес псування продуктів. Ключовим елементом є вентиляційний отвір на ящику. Закритий отвір означає високу вологість, що добре для продуктів, які швидко в'януть. Відкритий отвір означає низьку вологість, що краще для продуктів, які виділяють етилен або потребують більш сухого середовища", - додає виконавчий віцепрезидент ZLINE Бріт Анжелеско.

Як оптимізувати використання ящиків для овочів?

Ключовий регулятор на ящиках для овочів дозволяє контролювати рівень вологості, перемикаючи кожен ящик на низьку або високу вологість. Тому спочатку вам потрібно відсортувати фрукти та овочі за рівнем необхідної вологості. 

Продукти з високою вологістю

"Це в основному все, що легко в'яне або висихає", - зауважує Анжелеско.

Тому ці продукти варто зберігати у ящику із закритою вентиляційною решіткою:

  • листові овочі;
  • броколі;
  • цвітна капуста;
  • морква;
  • селера;
  • зелена квасоля.

Продукти, що потребують низької вологості

У такому випадку йдеться про фрукти та овочі, яким корисний потік повітря, особливо ті, що виділяють етилен, який може дуже швидко дозрівати інші фрукти та овочі. 

"Ці продукти більш схильні до гниття і виділяють етилен під час дозрівання, що в умовах підвищеної вологості може призвести до надмірного дозрівання або занадто швидкого гниття продуктів у ящику", - підкреслює Сала.

Тому для цих фруктів потрібно тримати вентиляційні отвори ящика відкритими:

  • яблука;
  • груші;
  • абрикоси;
  • авокадо;
  • персики;
  • сливи;
  • ківі;
  • дині;
  • ягоди.

Крім того, навіть у межах однієї категорії деякі види продуктів не варто зберігати разом, адже ви миттєво отримаєте рідку, смердючу кашу. До прикладу, яблука є відомими і потужними виробниками етилену та можуть швидко зіпсуватися, що вплине на моркву, зелень, авокадо або інші продукти. 

"Цибулю та картоплю не слід зберігати разом, оскільки вони викликають взаємне проростання та розм'якшення", - попереджає Анжелеско.

Інші поради експертів

Раніше експерти розповіли, чому потрібно обовʼязково прати подушки та як часто це робити. За словами фахівців, брудні подушки можуть сприяти подразненню шкіри, висипанням, забитості носа та навіть поганій якості сну.

Також експерти пояснили, як захистити ялинку від котів. Вони вважають, що хоча живі ялинки мають свою особливу красу, вибір штучної ялинки є найбезпечнішим варіантом, якщо у вас вдома живе допитливий кіт. 

Вас також можуть зацікавити новини: