Ангела Меркель / REUTERS

Канцлер ФРН Ангела Меркель (Angela Merkel) підтвердила намір Німеччини усунути фактори, що викликають парниковий ефект, до 2050 року.

"Про шляхи досягнення цієї мети потрібно дискутувати, але дискусії слід вести не про саму мету, а способи її досягнення", - заявила вона, виступаючи з промовою на Петерсбергском діалозі з клімату у вівторок, 14 травня, в Берліні, пише DW.

За словами Меркель, ця тема буде обговорюватися на засіданнях "кліматичного кабінету" федерального уряду. Канцлер ФРН обіцяла підтримати ініціативу Франції і восьми інших країн ЄС - забезпечити в Європі до 2050 року умови, що виключають негативний вплив на клімат, - як тільки у даному питанні буде досягнута ясність.

Відео дня

Читайте такожКонцентрація вуглекислого газу вперше в історії людства перевищила рівень у 415 ppm

"Якщо ми знайдемо розумну відповідь на це питання, то ми зможемо приєднатися до ініціативи дев'яти інших країн ЄС", - сказала глава уряду Німеччини. Досі вона виключала таку можливість.

На Петерсбергському діалозі з клімату близько 35 міністрів із різних країн обговорюють шляхи посилення захисту екології.

Ангела Меркель підтвердила обіцянку подвоїти суму внесків ФРН на державні заходи щодо захисту клімату, щоб до 2020 року, як це вже заплановано, зібрати по всьому світу 100 млрд доларів на програми адаптації до кліматичних змін. Німеччина також удвічі збільшить платежі в міжнародну екологічну організацію Green Climate Fund.