Масштабний витік пального у Росії стався вже вдруге за кілька місяців / Фото AP

У росіян стався другий масштабний витік палива за рік в Арктиці. За попередніми даними, близько 44,5 тонни палива вилилось внаслідок послаблення тиску, що тривало 15 хвилин.

Витік трапився у неділю на території поселення Тукгард, заявила російська видобувна компанія “Норильський Нікель”, повідомило видання "Голос Америки".

Загрози життю чи здоров'ю людей немає, йдеться у повідомленні. Компанія має намір провести внутрішнє розслідування інциденту, заявило американське видання The Hill.

Відео дня

Наразі компанія перебуває у суперечці із представниками влади щодо попереднього масштабного витоку нафти в Арктиці раніше цього року.

Читайте такожЗатонулий танкер "Делфі" готують до підйому і буксирування у Чорноморський порт (відео)

За повідомленням видання “Блумберг”, минулого тижня “Норильський Нікель” відхилив оцінку російської Федеральної наглядової служби, де йшлося, що попередній витік нафти на початку цього року завдав збитків на 2,1 мільярда доларів.

У відповідь компанія повідомила, що не погоджується з такими оцінками, де використовувався найвищий коефіцієнт збитків (це значило б, що компанія нічого не зробила, аби запобігти витоку).

Минулого місяця “Норильський Нікель” витратив на очищення території внаслідок першого витоку понад 14 мільйонів доларів. Зібрали понад 33 тисячі тонни води з паливом, вивезли 172 тисячі тонни забрудненої землі, повідомляє "Блумберг".

Як повідомляв раніше УНІАН, у Красноярському краї Росії в Норильску і Таймирі раніше вже запроваджували режим надзвичайної ситуації.

На ТЕЦ в Норильську розлилося щонайменше 20 тисяч тонн нафтопродуктів, які потрапили в ґрунт, водоймища, річку Далдикан і на проїжджу частину. Площа забруднення, за попередньою інформацією, становила близько ста тисяч квадратних метрів, тобто близько 10 гектарів.