Міністерство економіки України почало прийом заявок на отримання ліцензії на експорт окремих видів сільськогосподарської продукції. Про це повідомляє сайт відомства.

Згідно з повідомленням, заявки приймають з 20 жовтня по 3 листопада включно.

Як повідомляв УНІАН, постанова "Про встановлення об'ємів квот на окремі види сільськогосподарської продукції, експорт якої підлягає ліцензуванню до 31 грудня 2010 р". Кабінет міністрів України прийняв 4 жовтня 2010 р. під №938.

Відео дня

Документом встановлені квоти на експорт пшениці і суміші пшениці і жита (меслин), полба в об'ємі 0,5 млн. тонн, кукурудзи - 2 млн. тонн, ячменю - 0,2 млн. тонн і жита - 1 тис. тонн. Крім того, квоти на експорт гречки встановлені в об'ємі 1 тис. тонн.

Квоти введені строком до 31 грудня 2010 р.

Документом затверджений також порядок видачі ліцензії на експорт вказаної продукції і розподілу квот.

Розподіл квот здійснюється на підставі заявки, поданої Мінекономіки суб'єктом господарської діяльності у встановленій міністерством формі, упродовж 15 календарних днів після публікації на офіційному веб-сайті Мінекономіки інформації про початок реєстрації заявок.

Разом із заявкою суб'єкт господарської діяльності подає висновки Мінагрополітики про наявність у нього об'єму сільськогосподарської продукції, зазначеної в заявці, і можливості її експортувати.

Загальний об'єм квот розподіляється комісією пропорційно до об'ємів, зазначених у висновках Мінагрополітики.

Нерозподілений об'єм квот мають повторно ділити.