Сторони обговорили, зокрема, запропонований Україною Єврокомісії план дій експорту української сільськогосподарської продукції / фото depositphotos.com

Словаччина підтримує план дій щодо контролю за експортом, який надала Україна Єврокомісії.

Як повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України, про це стало відомо в ході онлайн зустрічі українського міністра агрополітики Миколи Сольського з міністром сільського господарства та розвитку села Словацької Республіки Йозефом Бірешем.

Зазначається, що сторони обговорили, зокрема, запропонований Україною Єврокомісії план дій експорту української сільськогосподарської продукції.

Відео дня

Як відзначив словацький міністр, важливе двостороннє порозуміння в питанні експорту сільськогосподарської продукції. За його словами, Словаччина вже вивчає український план дій, і вважає його таким, що може бути прийнятим.

Міністри домовилися якнайшвидше допрацювати план, а також координувати ситуацію і зберігати конструктивні відносини між країнами.

Компромісний план щодо агроекспорту: деталі

Україна представила Європейській комісії план дій щодо контролю за експортом 4 груп агротоварів з України у відповідь на продовження заборони ввезення української продукції до Польщі, Словаччини та Угорщини.

19 вересня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що передбачається, що товари, які йдуть в режимі експорту до 5 держав-сусідів, будуть отримувати верифікацію та погодження від українського Міністерства економіки.

Вас також можуть зацікавити новини: