Фото УНИАН

Відповідне розпорядження № 1307-р опубліковане на сайті уряду.

"Визначити Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" постачальником "останньої надії" терміном на три роки як переможця конкурсу", - йдеться в розпорядженні.

Відео дня

Нагадаємо, конкурсна комісія при Кабміні визначила НАК «Нафтогаз України» переможцем конкурсу на постачальника «останньої надії», необхідність у якому закріплена в законі «Про ринок природного газу», який набрав чинності з 1 жовтня.

«Нафтогаз» виявився єдиною компанією, яка подала конкурсну пропозицію», - йдеться в повідомленні «Нафтогазу».

У компанії нагадали, що постачальник «останньої надії» не має права відмовити в укладанні договору про постачання природного газу на обмежений період часу.

«Такий постачальник необхідний для безперервного забезпечення споживачів газом в разі ліквідації або банкрутства чинного постачальника», - підкреслили в компанії.

Постачальник «останньої надії», як зазначається в повідомленні, зобов'язаний забезпечувати споживачів газом до 60 діб, щоб дати їм можливість укласти договір з іншим постачальником.

Читайте такожУряд в 2016 році не дотуватиме "Нафтогаз" - Яценюк

Як повідомляв УНІАН, в Україні з 1 жовтня 2015 року набув чинності закон про ринок природного газу, згідно з яким найбільший в Україні державний енергохолдинг «Нафтогаз України» втрачає монополію на цьому ринку.