Згідно з оцінками фахівців Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», в четвертому кварталі 2012 року ціни на імпортований за контрактами з Російською Федерацією газ знизяться до 417 дол. США за 1 тис. кубометрів.

Про це УНІАН повідомили в Управлінні по зв'язках з громадськістю НАК "Нафтогаз України".

Згідно з повідомленням, таке зниження зумовлене падінням цін на нафту на світових ринках.

Відео дня

Наголошується, що навіть відносно невелике зниження ціни на російський газ дасть змогу НАК "Нафтогаз України" заощадити додаткові кошти, оскільки в цей час обсяги закупівель газу будуть значними у зв'язку із зростанням споживання в зимовий період.

Як повідомляв УНІАН, 2 липня в Москві відбулася робоча зустріч міністра енергетики і вугільної промисловості України Юрія Бойка з головою правління ВАТ «Газпром» Олексієм Міллером.

За інформацією прес-служби Міненерговыгілля, сторони обговорили питання тактичної і стратегічної співпраці в газовій сфері.

Подробиць зустрічі прес-служба не повідомила.

Нагадаємо, що в другому кварталі 2012 року ціна російського газу для України склала 425 дол. США за 1 тис. куб. м, а в третьому складе 426 дол. США за 1 тис. куб. м.

Україна вже тривалий час добивається перегляду газових контрактів з РФ, вважаючи ціну на газ завищеною, а на транзит - навпаки, заниженою.

Довідка УНІАН. Згідно з підписаним 19 січня 2009 року контрактом між російським газовим гігантом «Газпром» і НАК «Нафтогаз України», ціна на російський газ встановлюється поквартально залежно від динаміки світових цін на нафту.

Ціна природного газу для України в I кварталі 2011 року становила близько 264 дол. за тис. куб. м, у ІІ – 295,6 дол., у ІІІ – 354 дол., у IV – близько 400 дол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойко заявив, Міллер спростував. Усі залишилися при своїх