Ілюстрація REUTERS

Меморандум про економічну та фінансову політику за новою програмою Міжнародного валютного фонду передбачає продаж «Центренерго», вугільної компанії «Краснолиманська», підприємств «Індар» і «Президент-Готель» (м. Київ) в першій половині 2019 року.

Читайте такожМеморандум з МВФ передбачає ліквідацію Нацкомфінпослуг

Про це йдеться в тексті документа, який є в розпорядженні УНІАН.

Відео дня

Крім того, передбачається продаж не менше 500 об'єктів малої приватизації, скорочення переліку підприємств, заборонених до приватизації, а також прийняття нового закону про концесію та запуск концесійних пілотних проектів у першій половині 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, Рада директорів МВФ затвердила нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 млрд дол. з негайною виплатою першого траншу у розмірі 1,4 млрд дол.

Компанія «Центренерго» потрапила в число об'єктів великої приватизації на цей рік, причому саме з неї планували почати цей процес, але конкурс з продажу не відбувся.

Чистий прибуток «Центренерго» в 2017 році зріс у 5 разів порівняно з 2016 роком – до 1,9 млрд грн, однак у січні-вересні 2018 року порівняно з аналогічним періодом 2017 року підприємство скоротило чистий прибуток у 4,28 раза – до 489,51 млн грн з 2,09 млрд грн.

Довідка УНІАН. «Центренерго» є одним із провідних виробників електроенергії в Україні. Держава володіє 78,289% акцій компанії. До складу компанії входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська та Трипільська, їх сумарна встановлена проектна потужність становить 7665 МВт - 14% генеруючої потужності України. «Центренерго» постачає електроенергію в Київську, Харківську і Донецьку області.