Ілюстрація REUTERS

Фінансові ринки спокійно сприйняли попередні результати першого туру президентських виборів в Україні - гривня зміцнюється, а вартість зовнішніх запозичень знижується, повідомили УНІАН учасники ринку.

Читайте такожBloomberg: Україну чекають роки економічної невизначеності

Зокрема, за інформацією дилерів комерційних банків, національна валюта України за результатами торгів на міжбанківському валютному ринку сьогодні до 14:00 зміцнилася до долара США на 12 копійок - до 27,18/27,21 гривні/долар.

Відео дня

Представники інвестиційних компаній, у свою чергу, зазначають зниження ставок прибутковості по суверенних облігаціях України в межах 0,07-0,26 в. п. за день і 0,18-0,46 п. п. за тиждень.

"Поки ми бачимо, що ринки сприймають попередні результати першого туру президентських виборів позитивно. По гривні нормальна динаміка - вона зміцнюється. Настрої на зовнішніх ринках загалом хороші. Інвестори та партнери України сприймають цю новину поки добре, тому що найбільше вони боялися перемоги Юлії Тимошенко", - прокоментував УНІАН фахівець Dragon Capital Сергій Фурса.

За його словами, з урахуванням кількості голосів за Тимошенко інвестори також більше не побоюються призначення її прем'єр-міністром після формування коаліції в новому парламенті. "Відповідно, поки що - на першому етапі - сприйняття позитивне", - додав Фурса.

Як повідомляв УНІАН, згідно з даними Центральної виборчої комісії України, за результатами обробки 80% протоколів дільничних виборчих комісій з результатами голосування в першому турі на виборах президента України лідирує Володимир Зеленський, якого підтримали 30,40% виборців. У другому турі він буде змагатися за посаду голови держави з чинним президентом Петром Порошенком, за якого проголосували 16,03% виборців.