Ілюстрація REUTERS

Міжнародний валютний фонд схвалює монетарну політику Національного банку України та не має претензій до регулятора.

Читайте такожУкраїна продовжує співпрацю з МВФ - президент

Про це повідомив глава НБУ Яків Смолій в Twitter, підбиваючи підсумки зустрічі з керівником місії МВФ в Україні Роном ван Роденом.

Відео дня

"Наші команди плідно працювали протягом їх перебування в Києві. Як сказав Рон ван Роден, голова місії, питань до НБУ немає. Схвалили нашу монетарну політику", - написав Смолій.

За його словами, українські влади солідарні в питанні важливості МВФ для України.

Як повідомляв УНІАН, місія МВФ працює в Україні другий тиждень з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 мільярда доларів в рамках чинної програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасованої рішенням Конституційного суду України.

За підсумками зустрічі з представниками місії президент України Володимир Зеленський заявив, що наша країна продовжує співпрацю з МВФ і буде залишатися його партнером, виконуючи свої зобов'язання.

Голова місії МВФ Рон ван Роден, у свою чергу, заявив, що Фонд не бачить перешкод для співпраці, і місія повернеться до Києва для подальшого обговорення одразу після парламентських виборів та формування нового уряду.