Ілюстрація REUTERS

Європейський Союз готовий надати другий транш четвертої програми з макрофінансової допомоги у розмірі 500 млн євро після виконання відповідних умов.

Читайте такожІнвестиційна привабливість України впала до рівня 2016 року

Про це йдеться у спільній заяві президентів Європейської Ради Дональда Туска, Єврокомісії Жан-Клод Юнкера та України Володимира Зеленського за результатами 21-го саміту Україна-ЄC, яка є в розпорядженні УНІАН. 

Відео дня

«ЄС готовий надати другий транш (500 млн євро) четвертої програми з макрофінансової допомоги, щойно будуть виконані відповідні умови», - йдеться в заяві. 

Зазначається, що Україна та ЄС підтвердили важливість збереження макроекономічної стабільності, підтримки виконання програми МВФ і впровадження усіх заходів у рамках програми з макрофінансової допомоги.

Також учасники саміту підкреслили важливість збереження незалежності Національного банку та стабільності фінансового сектору. 

Як повідомляв УНІАН, Європейська Рада в червні 2018 року остаточно затвердила четверту програму макрофінансової допомоги для України обсягом 1 млрд євро.

У грудні Єврокомісія надала Україні перший транш макрофінансової допомоги обсягом 500 млн євро у вигляді позики під відсоткову ставку 1,25% річних з погашенням у квітні 2033 року.

У квітні 2019 року очільниця Міністерства фінансів Оксана Маркарова на зустрічі з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом повідомила, що Україна перебуває в процесі виконання умов для отримання другого траншу макрофінансової допомоги від ЄС на 500 млн євро.