Ілюстрація REUTERS

Україна перебуває в процесі виконання умов для отримання другого траншу макрофінансової допомоги від Європейського Союзу на 500 млн євро.

Читайте такожМаркарова розповіла, які умови меморандуму МВФ ще має виконати Україна

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України з посиланням на підсумки зустрічі очільниці міністерства Оксани Маркарової з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом під час щорічних весняних зустрічей Міжнародного валютного фонду і Світового банку у Вашингтоні (США).

Відео дня

«Вже сьогодні ми впевнено йдемо шляхом виконання зобов’язань, необхідних для надання Україні другого траншу макрофіну. Важливі законопроекти Мінфіну по реформі митниці ще знаходяться на розгляді парламенту, проте ми маємо надію на їх якнайскоріше затвердження», - зазначила Маркарова.

Як повідомляв УНІАН, Європейська Рада в червні 2018 року остаточно затвердила четверту програму макрофінансової допомоги для України обсягом 1 млрд євро.

У грудні Єврокомісія надала Україні перший транш макрофінансової допомоги обсягом 500 млн євро у вигляді позики під відсоткову ставку 1,25% річних з погашенням у квітні 2033 року.

15 березня в Мінфіні повідомили, що в Україні працює оціночна місія Євросоюзу з питання надання нашій країні другого траншу макрофінансової допомоги обсягом 500 млн євро, прогнозуючи отримання цих коштів не раніше квітня.