Ілюстрація REUTERS

Національний банк України в четвер, 19 березня, продав на міжбанківському валютному ринку 200 мільйонів доларів для згладжування надмірних курсових коливань.

Читайте такожУ банки України почалися поставки готівкової валюти - НБУ

Як повідомляється на сторінці регулятора в соцмережі Facebook, попит на валюту продовжує переважати над пропозицією внаслідок погіршення настроїв учасників ринку через поширення у світі коронавірусу.

Відео дня

У НБУ нагадали, що не планують вводити обмеження на валютному ринку й мають достатній обсяг резервів, щоб згладжувати надмірні коливання курсу.

На минулому тижні регулятор витратив на підтримку гривні 981,6 мільйона доларів, за три дні поточного тижня – 738 мільйонів доларів.

Довідка УНІАН. Національний банк України на п'ятницю, 20 березня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 27,80 гривні/долар, до євро - на рівні 30,09 гривні/євро.

На міжбанківському валютному ринку котирування гривні до долара США до закриття торгів в четвер склали 27,81/27,88 гривні/долар, до євро – 30,01/30,08 гривні/євро.

Вартість долара США в обмінних пунктах Києва 19 березня залишилася на рівні попереднього дня - 28,50 гривні за долар, тоді як вартість євро просіла до 30,90 гривні.