Скорочення зарплатні не торкнеться тих, хто залучений у заходах боротьби з COVID-19 / Фото: УНІАН

Кабінет міністрів пропонує на 30% зменшити розмір оплати праці і винагороди керівникам та членам наглядових рад державних підприємств.

Про це у Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте такожВиплати лікарям та допомога пенсіонерам: в уряді попередньо опрацювали зміни до бюджету

Відео дня

«Уряд пропонує, щоб до кінця 2020 року чиновники, які мають заробітну плату понад 10 «мінімалок» (зараз 47 тисяч гривень), отримували тільки половину. Виняток – працівники, задіяні у заходах боротьби з COVID-19 та заходах з нацбезпеки та оборони», - написав він.

«Ми хочемо на 30% зменшити розмір оплати праці й винагороди керівникам та членам наглядових рад держпідприємств та держкомпаній. Отже, почнемо перегляд держбюджету з себе», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 березня, Шмигаль заявив, що уряд завершив попередню роботу над змінами до держбюджету.

Він наголосив, що у змінах до державного бюджету збережено видатки на сфери інфраструктури, культури і освіти.

Видатки Стабілізаційного фонду будуть спрямовані на додаткові виплати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо задіяні в боротьбі з коронавірусною хворобою; грошову допомогу пенсіонерам; виплати українцям, які через поширення хвороби та протиепідемічні заходи втратили роботу; надання фінансової допомоги вітчизняному бізнесу.

Читайте також: