Ілюстрація REUTERS

Україна отримає додаткові кошти від Світового банку в розмірі 150 млн доларів, зокрема, 50 млн доларів для підтримки вразливих верств населення в період пандемії COVID-19 і 100 млн доларів для поліпшення рівня соціального захисту в цілому.

Читайте такожКоронавірусна криза: в Мінекономіки розповіли, на скільки впаде економіка і як її рятуватимуть

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на результати зустрічі представників Уряду України та Світового банку, що пройшла в Києві.

Відео дня

«Уже в травні цього року Україна отримає 50 млн доларів для посилення соціальної підтримки населення під час заходів, спрямованих на подолання пандемії COVID-19. Ці кошти будуть спрямовані на виплати пенсіонерам, одержувачам соціальної допомоги у зв'язку з інвалідністю. Також за рахунок цих коштів на час карантину буде підвищено розмір субсидії і знято обмеження на призначення цього виду підтримки тим, хто через карантин втратив роботу», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що кошти надаються як додаткове фінансування для проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України", який впроваджується Мінсоцполітики за підтримки Світового банку з 2014 року. Кошти перераховуватимуться до державного бюджету України за умови забезпечення урядом підвищення ефективності та адресності державної підтримки вразливих верств населення, впровадження додаткових соціальних послуг для одержувачів соціальної допомоги з метою подолання бідності.

«При цьому передбачається розширення програми допомоги малозабезпеченим сім'ям з метою сприяння всебічному і справедливому охопленню вразливих верств населення, здійснення заходів щодо зниження залежності одержувачів від соціальних виплат, підвищення адресності програми житлових субсидій шляхом посилення контролю за правильністю їх надання та інші заходи, покликані забезпечити ефективність соціальної підтримки і поліпшити якість життя населення», - йдеться в повідомленні Мінсоцполітики.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила про створення делегації для участі в переговорах про виділення Міжнародним банком реконструкції та розвитку 150 млн доларів для підтримки незахищених верств населення в умовах епідемії коронавірусу.