/ metalist.ua

Про це йдеться у рішеннях суду від 12 жовтня, оприлюднених в єдиному державному реєстрі, повідомляє «ЛігаБізнесІнформ».

За версією слідства, яке веде Генеральна прокуратура, Курченко через компанії Укрхарківргазпостачання-2009, Луганськпропангаз, Харків-СПБТ, ГазУкраїна-2009, ТОВ ГазУкраїна-2020, Запоріжгаз-2000, Черкаси-Газпоставка та інші структури викуповував скраплений газ на спеціалізованих аукціонах за пільговими цінами (для потреб населення, - ред.) і продавав на ринку вже за ринковою вартістю.

У результаті, Курченко за попередньою змовою з працівниками НАК "Нафтогаз України" та іншими особами завдав збитків державі на загальну суму понад 1 млрд грн.

Відео дня

Читайте такожПечерський райсуд Києва арештував елітну яхту Курченка

Печерський суд заарештував рахунки офшорних компаній на підставі конвенції Ради Європи про відмивання та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, та про фінансування тероризму 2005 року, а також згідно з договором з Латвією про правову допомогу і правові відносини.

Фото biz.liga.net

Суми коштів, що знаходяться на цих рахунках, у рішеннях суду не вказані. Печерський суд також надав дозвіл Генпрокуратурі на вилучення з латвійських банків всіх документів, пов'язаних з рухом коштів на рахунках після запиту про допомогу в розслідуванні до правоохоронних органів Латвії.