До Ради проект держбюджету-2021 повинен потрапити до 15 вересня / фото УНІАН

Трьома основними напрямками в проекті держбюджету на 2021 рік мають стати охорона здоров'я, соціальні стандарти та обороноздатність.

Про це повідомив нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура в ефірі каналу "Україна 24".

Депутат зазначив, що це буде "кращий план, де будуть і витрати, і доходи бюджету прописані". Всього в проекті держбюджету буде три ключових питання.

Відео дня

"Перше - достатня кількість витрат на охорону здоров'я, тому що у нас епідемія коронавірусу, і незрозуміло, що з цим буде в наступному році. Очевидно, що карантинні заходи будуть довготривалими, і епідемія буде гуляти по світу ще в наступному році. Друге питання - це соціальний стандарт, тому що у мене є законопроект, який передбачає збільшення прожиткового мінімуму до 40% від середньої зарплати. Третє - це питання обороноздатності, забезпечення нашої армії - воно точно має зростати, а не зменшуватися ".

Держбюджет-2021: що відомо

  • Кабінет міністрів до 15 вересня подасть до Верховної Ради проект Державного бюджету на 2021 рік.
  • Міністерство фінансів готує проект державного бюджету на 2021 рік на основі Прогнозу економічного і соціального розвитку на 2021-2024 роки, розробленої Міністерством економрозвитку в рамках нового прогнозного циклу і затвердженого на засіданні уряду в липні.