Криптовалюту у світі найчастіше купують за південнокорейський вон /фото УНІАН

У світі криптовалют американський долар здав лідерські позиції. У першому кварталі 2024 року найбільш використовуваною валютою для торгівлі криптовалютами став південнокорейський вон.

Видання The block пише, що сукупний обсяг торгів вонами на централізованих криптобіржах - це стосується всіх криптовалют, зокрема Bitcoin - становив 456 мільярдів доларів, а доларом США - 445 мільярдів доларів.

"У першому кварталі 2024 року південнокорейський вон перевершить долар США за сукупним обсягом торгів", - йдеться у звіті дослідницької компанії Kaiko.

Відео дня

Посилення контролю над криптовалютами в Південній Кореї

Уряд країни докладає зусиль для створення нормативної бази для місцевих інвесторів. У липні 2023 року в Південній Кореї ухвалили Закон про захист користувачів віртуальних активів - перший закон, присвячений криптовалютам, який має набути чинності вже в липні.

Закон спрямований на викорінення використання нерозкритої інформації для криптоінвестицій, маніпулювання цінами на ринку та участь у шахрайських операціях. Він також вимагає від постачальників криптовалютних послуг зберігати понад 80% депозитів у сховищі для захисту коштів користувачів і брати участь у страхових програмах для потенційних компенсацій у разі порушення безпеки.

Наразі Південна Корея працює над другою частиною закону про захист користувачів, яка, як очікується, буде спрямована на стандартизацію випуску криптовалютних токенів і розкриття інформації для інвесторів.

Криптовалюта в Україні - останні новини

Заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що Україна, як кандидат у члени Євросоюзу, планує ухвалити європейські норми з регулювання ринків криптоактивів для захисту споживачів.

Вона зазначила, що криптоіндустрія, яка має дедалі більший вплив на фінансові ринки, потребує уніфікованого регулювання, зокрема, імплементації Регламенту про ринки криптоактивів.

Вас також можуть зацікавити новини: