Українським пенсіонерам у 2024 році проіндексують пенсії / фото УНІАН

Індексація пенсій відбудеться у березні 2024 року без запізнень, а пенсії та зарплати вчителів і лікарів наступного року так само виплачуватимуться вчасно. 

"Індексація відбудеться в березні, як це передбачає закон", - зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду. За його словами, фінансування дефіциту бюджету 2024 року та макрофінансова ситуація стали темою активних обговорень в останні дні. Наступного року Україна потребуватиме понад $37 млрд зовнішнього фінансування.

"Наразі вже маємо домовленості з одинадцятьма державами про багаторічні програми фінансування. Маємо програму розширеного фінансування з МВФ та підтримку інших міжнародних фінансових організацій", - сказав очільник уряду.

Відео дня

Також сьогодні було затверджено план Ukraine Facility для надання його Європейській комісії. Погодження фінальної версії плану, за словами Шмигаля, відкриє для України доступ до фінансового ресурсу в 50 млрд євро на 4 роки, з яких 39 млрд євро буде спрямовано на забезпечення макрофінансової стабільності.

Ситуація з пенсіями в Україні

Напередодні міністр соціальної політики Оксана Жолнович зазначила, що при недоотриманні міжнародної фінансової допомоги Україна зможе виплачувати пенсії за рахунок внутрішніх надходжень, проте їх може не вистачити на індексацію пенсій.

Вас також можуть зацікавити новини: