Курс гривні до долара 9 червня ослаб на 5 копійок - до 37,30 грн/дол. / фото УНІАН

Курс долара в Україні протягом найближчих днів навряд чи значно зміниться, коливання будуть не суттєвими і в межах норми. Такий прогноз зробив начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий, передає 24 канал.

За його словами, готівковий курс наступного тижня буде стабільним з незначними поточними коливаннями: вартість долара коливатиметься в діапазоні від 37 до 38 гривень, а євро - від 40 до 41 гривні.

Експерт назвав фактори, які впливатимуть на ситуацію на валютному ринку. Серед них - заходи НБУ щодо збереження балансу, а також ситуація на фронті.

Відео дня

"Таким фактором є збереження балансу між попитом і пропозицією на валюту і продовження політики популяризації гривні в НБУ як найбільш надійної валюти для збереження і примноження наявних доходів громадян", - зазначив експерт.

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 9 червня 

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва готівковий курс гривні до долара 9 червня ослаб на 5 копійок - до 37,30 грн/дол. Щодо євро курс гривні сьогодні подешевшав на 15 копійок. Всього він склав 40,40 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" виріс на 2 копійки - до 37,22 грн за долар. Курс долара на карткові розрахунки в банківській установі становить 37,45 грн, євро - 40,65 грн.