Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів відкликав новий законопроект "Про працю" (№2708), який був схвалений урядом Олексія Гончарука і відправлений на розгляд до Верховної Ради, і передбачає, що роботодавці за своєю ініціативою зможуть звільняти співробітників, але лише на тих підставах, які будуть прописані в трудовому договорі.

Читайте такожКожен 5-й українець працює неофіційно: рівень тіньової зайнятості впавши до мінімуму десятиліття

Як сказано на сайті парламенту, документ був відкликаний 4 березня.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 27 грудня 2019 року Кабінет міністрів під керівництвом Олексія Гончарука схвалив законопроект про працю, який покликаний зберегти і розширити соціальні права працівників, збільшити кількість легальних робочих місць, забезпечити рівні можливості для чоловіків і жінок у сфері праці, підвищити доходи працівників та гармонізувати українське законодавство з європейським.

Тодішній міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що законопроект "Про працю" посилює права найманих працівників, якщо порівняти його з чинним законодавством у цій сфері.

Поданий законопроект викликав невдоволення з боку профспілок, які назвали документ "трудовим рабством", що дозволяє безпідставно звільняти працівників.

Увечері 4 березня Верховна Рада затвердила новий склад Кабінету міністрів на чолі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.