Ілюстрація REUTERS

Антимонопольний комітет України (АМКУ) застерігає учасників ринку фармацевтики від необґрунтованого підвищення цін на ліки й предмети гігієни та інших антиконкурентних дій на тлі коронавірусу.

Читайте такожУкраїнців зазивали не їздити всередині країни через коронавірус

Як відзначили в прес-службі АМКУ, панічні настрої через новини про пандемію коронавірусу створюють умови для різноманітних маніпуляцій, в тому числі й з цінами.

Відео дня

“Антимонопольний комітет України офіційно повідомляє: факти необґрунтованого підвищення цін на лікарські засоби та предмети гігієни будуть ретельно досліджуватися в максимально стислі терміни. Те ж саме стосується й інших потенційних зловживань, наприклад, створення штучного дефіциту", - сказано в повідомленні.

У прес-службі підкреслили, що за антиконкурентну поведінку на ринку АМКУ може накласти штраф у розмірі до 10% річного обігу порушника.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський заявив про неприпустимість заробляння на ситуації з коронавірусом, зокрема, завищення цін на експрес-тести.

Довідка УНІАН. В кінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

В Україні сьогодні зафіксовано три лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом, один - з летальним результатом.