Фото НБУ

 Українська пам'ятна монета з нейзильберу «Євромайдан» вийшла у фінал Міжнародного конкурсу «Краща монета року», організованого впливовим у нумізматичному світі виданням Krause Publication (США), повідомляється на сайті Національного банку України.

Читайте такожДо дня Святого Миколая Нацбанк випустить кольорову монету (фото)

Відео дня

За інформацією НБУ, Національний банк продемонстрував свою нумізматичну програму у період роботи 46-го Всесвітнього ярмарку грошей 3-6 лютого в Берліні (Німеччина). Монета «Євромайдан» потрапила до фіналу в номінації «Найкраще художнє рішення».

Нацбанк присвятив монету акціям протесту, що відбувалися в Україні у листопада 2013 року - лютому 2014 року, наповненим прагненням до змін і європейському вектору розвитку нашої держави.

Читайте такожНацбанк випускає срібну монету "Рік Півня" (фото)

Також до фіналу конкурсу у 10 номінаціях потрапили 100 монет, випущених у 2015 році монетними дворами і національними банками країн світу.

Регулятор нагадав, що у 2000 році срібна пам'ятна монета «Різдво Христове» була визнана в цьому конкурсі монетою, що найбільше надихає.

Довідка УНІАН. Всесвітня ярмарок грошей є традиційним і найбільшим зібранням виробників нумізматичної продукції, оптових дилерів і колекціонерів з більш ніж 50 країн світу.

Учасниками ярмарку цього року стали понад 60 центральних банків і монетних дворів світу. Захід відвідали понад 15 тисяч осіб.