Голова Київської міської державної адміністрації Олександр ПОПОВ заявляє, що подальша доля будівництва торговельно-офісного комплексу на вулиці Богдана Хмельницького, 7, біля станції метро «Театральна», буде вирішена за два-три тижні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це О.ПОПОВ сказав сьогодні під час прес-конференції після презентації Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

За словами О.ПОПОВА, він здивований тим, що лише нещодавно комісії з цього об’єкта почали озвучувати заяви про незаконність будівництва ТРЦ.

Відео дня

«Коли мені кажуть, що комісія визначила, що це незаконно, то де була та комісія, коли вона визначала, що це можна будувати і давала на це дозволи, коли суб’єкти бізнесу виграли всі суди, які дозволяють їм це робити? Такі подвійні стандарти одних і тих же представників і чиновників викликають у мене великий подив», - сказав голова КМДА.

Він запевнив, що проблему буде вирішено протягом 2-3 тижнів. «Ми вас з цим рішенням ознайомимо. Я думаю, що ще будемо радитись і з територіальною громадою, і з вами відносно того, як там зробити», - сказав О.ПОПОВ, звертаючись до журналістів.

Як повідомляв УНІАН, 19 травня 2011 р. прес-служба КМДА повідомила, що Тимчасова комісія з перевірки об’єктів, що будуються в центральній історичній частині Києва на відповідність державним будівельним, санітарним та екологічним нормам, вважає за необхідне зупинити будівництво на вул.Гончара, 17-23 та демонтувати новобудову біля станції метро “Театральна”.

Довідка УНІАН. Вже 5 років кияни вимагають скасувати дозвіл на роботи з будівництва торговельно-офісного центру на вулиці Богдана Хмельницького, 7, і ввести мораторій на забудову центру міста.

У 2007 році будівництво в районі станції метро "Театральна" було визнано небезпечним для метро. Після цього Київрада скасувала своє попереднє рішення про землевідведення, але забудовник з цим не погодився, і оскаржив його в суді.

Будівництво біля станції метро “Театральна” поновилося на початку грудня 2010 року, і триває цілодобово.

2 лютого 2011 р. віце-прем`єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Віктор ТИХОНОВ заявив, що Кабмін докладе всіх зусиль, щоб зупинити скандальне будівництво поряд зі станцією метро «Театральна» в Києві.

7 лютого голова КМДА О.ПОПОВ пообіцяв, що скандальне будівництво біля станції метро «Театральна» буде припинене до 9 лютого.

28 березня Київський апеляційний господарський суд визнав незаконним будівництво на вул. Б.Хмельницького поблизу станції метро «Театральна». Таким чином, суд задовольнив апеляційну скаргу Генеральної прокуратури.