Старт продажів складаного смартфона Huawei Mate X перенесено на вересень / фото Huawei

Компанія Samsung досі не оголосила про старт продажів доопрацьованого складаного смартфона Galaxy Fold: передбачалося, що прес-конференція з цього питання пройде в кінці місяця, а на полицях магазинів і в операторів він з'явиться в липні, але зараз і такий варіант розвитку подій під питанням.

Читайте такожНазвана ймовірна причина поломки гнучких смартфонів Samsung Galaxy Fold

Між тим, Huawei поки не поспішає запускати в продаж свій варіант складаного смартфона — Mate X. За останніми даними, його запуск відкладений до вересня, пише ixbt.com.

Відео дня

Спочатку планувалося, що Huawei Mate X надійде в продаж у червні, проте за словами представника компанії, фірма вирішила провести додаткові тести разом з операторами стільникового зв'язку та розробниками ПЗ, щоб переконатися, що Mate X, з одного боку, не зачеплять проблеми Samsung Galaxy Fold, з іншого боку — буде коректно працювати з урахуванням головної особливості моделі — гнучкого екрану. З цієї причини запуск пристрою перенесено на вересень.

Цей же чоловік додав, що оскільки Mate X був анонсований до неприємної санкційної історії, він, як і раніше, базується на ОС Android. Але у випадку, якщо Huawei «буде вимушена звернутися до внутрішніх ресурсів, то вони зможуть бути розгорнуті протягом 6-9 місяців». Під цими внутрішніми ресурсами мається на увазі власна операційна система Hongmeng. За останніми даними, вона вийде в жовтні. Тому, якщо Huawei і правда розглядає зв'язку з Hongmeng і Mate X, то такий смартфон міг би вийти тільки під кінець року — це найраніше.