Samsung презентувала новий мобільний чіп сімейства Exynos / Samsung

Південнокорейська компанія Samsung Electronics представила нову однокристальну систему Exynos 980, яка стала її першим мобільним чіпом з вбудованим модемом 5G.

Читайте такожБуде складатися в квадрат: Samsung готує другу версію смартфона, що гнеться - ЗМІ

Як повідомляє ITC, новий чіп буде займати менше місця, ніж будь-яка платформа з окремим модемом. Останнім часом Samsung використовувала в своїх пристроях чіпи Exynos 9820 або Snapdragon 855, доповнені зовнішніми 5G-модемами.

Exynos 980 проводиться за 8 нм техпроцесом, як і платформа Exynos 9820, яка використовується в смартфонах Galaxy S10.

Новий чіп включає в себе два високопродуктивних ядра Cortex-A77 з частотою 2,2 ГГц і чотири економічних Cortex-A55 на 1,8 ГГц, а також графічний процесор Mali-G76. Крім того він отримав інтегрований нейронний процесор (NPU), який відповідає за прискорення обробки завдань штучного інтелекту.

Крім цього, в конфігурацію чіпа входить високопродуктивний процесор обробки зображень, що підтримує камери роздільною здатністю до 108 Мп, багатомодульні конфігурації з п'яти камер і можливість обробки даних одночасно з трьох фотомодулів.

Samsung планує почати серійне виробництво Exynos 980 до кінця цього року. Анонси перших смартфонів з цим чіпом цілком логічно чекати на виставці CES 2020.

Раніше Samsung представила бюджетний смартфон Galaxy A90 5G з підтримкою 5G.