Робот оснащений комплексом датчиків і сенсорів / фото Volkswagen

Компанія Volkswagen розробила нову концептуальну систему з роботом, який автономно зможе поповнювати запаси енергії електромобілів. Завдяки технології кожну парковку можна буде перетворити у велику зарядну станцію.

Читайте такожVolkswagen випустить більше 30 новинок у 2020 році

Мобільний зарядний комплекс складається з двох модулів: самого робота і пересувного пристрою з батареями, пише Autonews. Система працює таким чином: водій приїжджає на парковку і викликає робота за допомогою мобільного додатка. Останній самостійно відкриває зарядний порт і приєднує кабель, підключаючи його до джерела енергії. Потім він проробляє точно таку ж процедуру з іншими автомобілями, які потребують підзарядки.

Кожна мобільна батарея на 25 кВт·год обладнана 50-кіловатною системою швидкої зарядки. Сам робот оснащений комплексом датчиків і сенсорів, що допомагають пристрою орієнтуватися в просторі і маневрувати між припаркованими автомобілями.

Раніше Volkswagen розповів про інноваційну мобільну зарядну станцію, яка в майбутньому буде використовуватися для поповнення запасу батарей електрокарів. Апарат можна буде встановлювати в будь-якому місці, наприклад на міських автостоянках, біля офісів компаній або на масштабних заходах.

Станція з акумуляторами на 360 кВт зможе зарядити до 15 електромобілів, чотири з яких зможуть поповнювати запас батарей одночасно. Час зарядки одного автомобіля завдяки спеціальній системі становитиме близько 17 хвилин.

У компанії зазначили, що основна перевага мобільної зарядки полягає в тому, що їй не потрібне ніяке зовнішнє джерело живлення. Якщо рівень зарядки опуститься нижче 20%, то пристрій відправиться на підзарядку, а на його місце встановлять аналогічну станцію.