Hyundai показав довгу Sonata / фото Hyundai

У Китаї дебютувала довга версія Hyundai Sonata. Модифікація, призначена виключно для локального ринку, відрізняється не тільки розмірами, але й оформленням салону. Зокрема, цифрова панель приладів і дисплей медіасистеми в такій машині об'єднані в єдиний елемент, як MBUX у Mercedes-Benz.

Читайте такожHyundai показав новий седан Elantra на відео

За даними китайських ЗМІ, в довжину Hyundai Sonata для місцевого ринку нараховує 4955 міліметрів, а колісна база автомобіля дорівнює 2890 міліметрів. Таким чином, відстань між осями у подовженого седана на 50 міліметрів більша, ніж у звичайного, у довжину він перевершує його на 55 міліметрів. Однак крім габаритів, тут є відмінності в оформленні салону і в моторній гамі, пише motor.ru.

Відео дня

Перше, що впадає в очі — дизайн передньої панелі. На відміну від седанів для інших країн, у китайській «Сонаті» віртуальний щиток приладів і екран медіакомплексу об'єднані під загальним склом, а блок управління клімат-контролем повністю переведений на сенсорне управління. Крім того, є відмінності у наповненні центральній консолі.

фото Hyundai
фото Hyundai
фото Hyundai

Гамма двигунів китайського Hyundai Sonata представлена турбодвигунами з сімейства Smartstream. Це «четвірки» об'ємом 1,5 і 2,0 літра, що видають 170 і 240 кінських сил відповідно. Молодший агрегат поєднується з семиступінчастим «роботом» DCT, старший — з возьмидіапазонною автоматичною коробкою передач.