У Кривому Розі з’явилося регулярне авіасполучення із Києвом, а невдовзі тут почнуть реконструкцію злітно-посадкової смуги та терміналу. Про це написав у Facebook заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

«Сьогодні разом з президентом Володимиром Зеленським скористалися можливістю прибути до Кривого Рогу рейсовим літаком. Приємно зайти на сайт криворізького аеропорту і на власні очі нарешті побачити, що польоти сюди відтепер – регулярні», - зазначив він.

Рейси між Києвом і Кривим Рогом відкрила компанія WindRose. Вони виконуватимуться кілька разів на тиждень, вперше за дуже довгий час.

Відео дня

«Аеропорт обслуговуватиме потреби 600-тисячного міста і двох великих областей - Дніпропетровської та Кіровоградської. Для Кривого Рогу – це як нове життя і для аеропорту, і для всього міста», - каже Тимошенко.

Крім того, в рамках програми Володимира Зеленського «Велике будівництво» цього року вперше за 40 років у Кривому Розі проведуть реконструкцію злітно-посадкової смуги і терміналу, який матиме стильний дизайн і зможе приймати до 400 пасажирів на годину. Завершити роботу планують до кінця 2022 року.

«Ми цього року почали системну роботу із розвитку регіональних аеропортів. Людям із віддалених регіонів має бути зручно діставатися до Києва, а звідти за потреби – до інших міст чи країн», - коментує Тимошенко, який координує президентську програму «Велике будівництво».

Також в Кривому Розі по програмі Володимира Зеленського ведуть реконструкцію стадіонів «Спартак» і «Металург».

Тимошенко повідомив, що у другій половині дня вони з президентом візьмуть участь у засіданні Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад у Дніпрі.

«Благо, дорога із Кривого Рогу до Дніпра нарешті – ідеальної якості. Те, що раніше було більше схоже на «напрямок», завдяки «Великому будівництву» перетворилося на трасу європейського рівня», - додав він.

Нагадаємо, раніше Тимошенко повідомляв, що за програмою Володимира Зеленського «Велике будівництво» почалась розбудова мережі регіональних авіахабів. За планом, за кілька років у невеликих містах України з’явиться 16 аеропортів.