Автомобіль збирали на унікальному виробничому комплексі в Дрездені / Ілюстрація REUTERS

Volkswagen зняв з виробництва електромобіль e-Golf. Останній, 50 401-й електромобіль вже зібрано. На такий тираж у підприємства пішло близько трьох з половиною років.

Про це йдеться в повідомленні компанії в Twitter.

Читайте такожVolkswagen вирішив потіснити Маска на ринку електромобілів: презентовано електрокросовер ID.4

Відео дня

Автомобіль збирали на унікальному виробничому комплексі в Дрездені.

Спочатку це був виставковий простір для електрокарів і нових цифрових технологій, але у квітні 2017-го на майданчику налагодили складання повністю електричної версії «гольфу» попереднього, сьомого покоління. Це була вже рестайлінгова модифікація - зі 100-кіловатним електромотором і збільшеною до 35,8 кіловат-години батареєю, якої вистачає приблизно на 200 кілометрів шляху.

Скріншот Twitter

Основний завод Volkswagen у Вольфсбурзі налагодить виробництво великого електричного седана, який стане новим легковим флагманом бренду. Фактично, йдеться про ідейного наступника вищезгаданого "Фаетона", спрямованого на суперництво з Tesla Model S.

Volkswagen і конкуренція з Маском

24 вересня 2020 року німецький бренд Volkswagen презентував свій перший повністю електричний кросовер ID.4. Модель отримала запас ходу 520 км, а її вартість стартує від 43 тис.євро.

20 листопада 2019 року Volkswagen представив свій новий електромобіль. Новинка отримала універсальний тип кузова, і ця особливість підкреслена в її назві - ID Space Vizzion.